Sme v dobe sociálnych sietí a virtuálneho života.
Možno sa mýlim, ale práve ženy na materskej sú vďačné za tento život, práve
kvôli tomu, že sú v centre diania, aj keď je ich drobec chorý a nemôžu
vytiahnuť päty z domu. Vďaka netu môžeme rozoberať všetky témy, ktoré nás
zaujímajú, prečítať si noviny, nájsť si recept a možno aj nájsť priateľov. Je pravda, že virtuálne priateľstvá sú možno pochybné, ja si však
jedno pestujem už štyri roky.
Pred štyrmi rokmi som sa začala venovať foteniu a založila
si foto-blog na stránke flog.pravda.sk. Skúseností s fotením som mala málo
a tak som hľadala pomoc v kritike starších a ostrieľaných amatérskych
fotografov. Našla som čo som hľadala a pár skvelých ľudí sa ma „ujalo“.
(Vďaka Bohušovi, Robovi a Siximu. :) Niektorých z nich považujem za kamarátov do dnes.
Robo je amatérsky fotograf, ktorý sa vo svojom foto-svete
zaoberá najmä krajinou a flórou. Väčšinu roka žije v Nórsku kde
pracuje a nikdy mi nezabudne otravne pripomenúť, že má na večeru čerstvého
lososa. Aj keď chuť čerstvého lososa je pre naše končiny tiež v podstate virtuálna,
ponúkam Vám svoj vlastný recept na túto rybaciu pochúťku.
Na recept potrebujete:
filety lososa
sezam
bylinky
pomarančovú kôrú
citrón
bataty
hrubozrnnú morskú soľ
(Zámerne neuvádzam gramáže – urobte si koľko potrebujete. :)
Filety lososa posolíme a na hodinku necháme odležať v marináde
z olivového oleja a odšťaveného citróna. Rozohrejeme si na panvičke
olej (použila som tiež olivový, ale je to na Vás). Lososa obalíme v zmesi byliniek
(zvolila som bazalku, pažítku, petržlenovú vňať, ale je to modifikovateľné),
sezamu a pomarančovej kôry. Obaleného lososa prudko opražíme z oboch strán.
V tomto prípade by som zvolila filety bez kože! Lososa podávame ihneď. Ako
prílohu som použila pečené bataty, očistené, nakrájané na kocky, posolené
hrubozrnnou morskou soľou a poliate olivovým olejom. Samozrejme
nezabudnite na kúsok citróna na pokvapkanie rybky.
Tento recept odporúčam, či už siahnete po našom mrazenom
lososovi (lacnejšia náhrada pstruh lososovitý), alebo žijete v Nórsku a pôjdete
si nejakého uloviť. V tom druhom prípade Vám strašne závidím.
Dnes už je môj pohľad na fotenie úplne iný ako vtedy. Radšej fotím akoby chlapi povedali "haluze", ako krajinky a kvetinky. Napriek tomu som vďačná im a virtuálnemu svetu, že som nemusela študovať príručky o fotení. Tak nech už nájdete vo virtuálnom svete čokoľvek, nech Vás to vždy obohacuje a napĺňa inšpiráciou... :)
Dobrú chuť!
Dnes už je môj pohľad na fotenie úplne iný ako vtedy. Radšej fotím akoby chlapi povedali "haluze", ako krajinky a kvetinky. Napriek tomu som vďačná im a virtuálnemu svetu, že som nemusela študovať príručky o fotení. Tak nech už nájdete vo virtuálnom svete čokoľvek, nech Vás to vždy obohacuje a napĺňa inšpiráciou... :)
Dobrú chuť!
vydareny prispevok ako vzdy.. a kedy dame rybacku na lososa Kati;)?
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za recept, mali sme na Štedrý večer, chutilo :)
OdpovedaťOdstrániť