nedeľa 11. marca 2012

Ľahká rybka z riadkov časopisu Apetit


Napriek nie veľmi šťastnému volebnému výsledku sme strávili úžasný rodinný víkend. Počasie už je popretkávané jarou a les za našim panelákom plný kvitnúcich snežienok. Ako ale skĺbiť rýchly obed a zároveň stihnúť jarné potulovanie po parkoch, lesoch a dvoroch?

Ponúkam recept tentokrát prepožičaný z posledného Apetitu: Pečená ryba s batatmi a feniklom
Recept je veľmi rýchly, jednoduchý, zdravý a bohatý na nové zaujímavé chute. Je fakt, že v tomto prípade trochu ochudobní peňaženky, ale šikovné gazdinky si ho určite ľahko zmodifikujú do lacnejšej verzie s chuťou, ktorá bude tiež stáť zato. J

Takže na recept potrebujete (recept uvádzam pre jednu osobu, takže treba vynásobiť počtom rodinných príslušníkov):

1 stredne veľký batat
1 malá buľva feniklu
1 lyžica olivového oleja
soľ a čerstvo namleté čierne korenie
½ lyžičky semien feniklu (nemusí byť)
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate (priznávam bez mučenia – zabudla som)
1 filet (200-250g) bielej ryby bez kostí (napr. morský čert, halibut, treska, sladkovodná tilapia...)
½ citrónu

Rozohrejte rúru na 200stupňov. Bataty ošúpte a nakrájajte na dlhé tenké kúsky. Fenikel rozpoľte, vyrežte tuhý stred, odrežte korienok a nakrájajte ho pozdĺžne na plátky. Bataty a fenikel premiešajte s polovicou oleja, osoľte a presuňte na stred väčšieho kusu papiera na pečenie. Rybu osoľte, okoreňte a položte na bataty. Pokvapkajte olejom, citrónovou šťavou a posypte drveným feniklom. Papier uzatvorte ako balíček, vložte na plech a pečte v predhriatej rúre asi 30min. Podávajte posypané petržlenovou vňaťou.



Príprava tohto jedla Vám zaberie asi 10min. Pečenie 30 a jedenie – záleží len na Vás. My sme si to v balíčkoch preložili rovno na tanieri a jedli z papiera. Bolo to veľmi jednoduché, rýchle, netradičné a neobmedzilo nás to v plánovaných skoro jarných radovánkach.

Krásny začiatok jari a najmä - s chuťou!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára