Napriek nie veľmi šťastnému volebnému výsledku sme strávili
úžasný rodinný víkend. Počasie už je popretkávané jarou a les za našim
panelákom plný kvitnúcich snežienok. Ako ale skĺbiť rýchly obed a zároveň stihnúť
jarné potulovanie po parkoch, lesoch a dvoroch?
Ponúkam recept tentokrát prepožičaný z posledného Apetitu:
Pečená ryba s batatmi a feniklom
Recept je veľmi rýchly, jednoduchý, zdravý a bohatý na
nové zaujímavé chute. Je fakt, že v tomto prípade trochu ochudobní
peňaženky, ale šikovné gazdinky si ho určite ľahko zmodifikujú do lacnejšej
verzie s chuťou, ktorá bude tiež stáť zato. J
Takže na recept potrebujete (recept uvádzam pre jednu osobu,
takže treba vynásobiť počtom rodinných príslušníkov):
1 stredne veľký batat
1 malá buľva feniklu
1 lyžica olivového oleja
soľ a čerstvo namleté čierne korenie
½ lyžičky semien feniklu (nemusí byť)
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate (priznávam bez mučenia
– zabudla som)
1 filet (200-250g) bielej ryby bez kostí (napr. morský čert,
halibut, treska, sladkovodná tilapia...)
½ citrónu
Rozohrejte rúru na 200stupňov. Bataty ošúpte a nakrájajte
na dlhé tenké kúsky. Fenikel rozpoľte, vyrežte tuhý stred, odrežte korienok a nakrájajte
ho pozdĺžne na plátky. Bataty a fenikel premiešajte s polovicou oleja,
osoľte a presuňte na stred väčšieho kusu papiera na pečenie. Rybu osoľte,
okoreňte a položte na bataty. Pokvapkajte olejom, citrónovou šťavou a posypte
drveným feniklom. Papier uzatvorte ako balíček, vložte na plech a pečte v predhriatej
rúre asi 30min. Podávajte posypané petržlenovou vňaťou.
Príprava tohto jedla Vám zaberie asi 10min. Pečenie 30 a jedenie
– záleží len na Vás. My sme si to v balíčkoch preložili rovno na tanieri a jedli
z papiera. Bolo to veľmi jednoduché, rýchle, netradičné a neobmedzilo
nás to v plánovaných skoro jarných radovánkach.
Krásny začiatok jari a najmä - s chuťou!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára